Становници поплављених села бјеже пред тајфуном

Срна
Foto: снимак екрана/Јутјуб

ПЕКИНГ - Становници села евакуишу се данас преко импровизованих мостова из поплављеног централног дијела Кине због приближавања тајфуна који би могао да донесе додатне патње региону у којем су погинуле најмање 33 особе.

Милиони људи погођени су поплавама у провинцији Хенан. Људи су већ данима без свјеже воде и хране, путеви су уништени, а читава подручја прекривена густим блатом.

У најтеже погођеном граду Женгжу ватрогасци и данас испумпавају блатњаву воду из тунела, укључујући метро у којем се утопило најмање 12 особа раније ове седмице, када је за само три дана пала годишња количина кише.

Током ноћи, јака киша кретала се на сјевер, према Синсјангу и околним областима, гдје је пољопривредно земљиште већ натопљено, а сам град одсјечен јер се излила ријека Веј.

На снимцима из ваздуха приказано је да спасиоци користе привремене мостове да измјесте стотине становника на безбједно, а једини знаци копна километрима унаоколо су врхови крошњи који вире из воде.

Метеоролози са зебњом прате напредовање тајфуна "Ин Фа", који је већ донио кишу Тајвану и источној обали Кине. Очекује се да ће олуја стићи до кинеског копна у недјељу, 25. јула, у области у којој живи неколико десетина милиона људи.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана