Србин због дроге скочио у море: Полиција прво спасила дилера, па му ставила лисице на руке

GS
Foto: Quora

Шпанска полиција је у акцији кодног назива Грајуела (чавка) разбила једну од највећих мрежа за трговину дрогом, која је користила такозвану афричку руту, а међу члановима ове банде има и држављана Србије.

Како су навели, укупно је у овој акцији која је трајала дуже вријеме, заплењено четири тоне хашиша и 627 килограма кокаина, а посљедње у низу хапшење догодило се прије неколико дана у близони плаже Маталасканас у провинцији Уелва, када су лисице стављене једном држављанину Србије.

Како преносе шпански медији, акција хапшења била је врло драматична, а инспектори су најпре из мора спасли српског нарко-дилера, а онда су му ставили лисице.

- Полиција је мотирла на брод који је долазио из Лисабона. На њему је било петоро трговаца дрогом, од којих је један држављанин Србије, један је пореклом из провинције Кадиз, а преостала двојица су из Галиције. Када су нарко-дилери схватили да им је полиција за петама, побацали су пакете са кокаином у море, како би олакшали пловило и како би могли брже да побегну - преносе шпански медији детаље филмске акције.

Како даље наводе, бацање товара у воду довело је до свађе међу дилерима.

- Према једној верзији, Србин је у једном тренутку напао ножем свог сарадника из Кадиза. То је урадио у намери да га спречи да баци кокаин. Међутим, током међусобног обрачуна, тројица Шпанаца су Србина бацила у море како их не би ометао у бекству. Према другој верзији, након сукоба са сарадницима, Србин је сам скочио у море како би се спасао - наводе извори и додају да је исход у сваком случају био хапшење Србина и заплена 627 килограма кокаина.

- Што се тиче његових сарадника, они су успели да својим "нарко-чамцем" побегну полицији и за њима се и даље трага. Иначе, сви они су под истрагом у оквиру акције Грајуела - објашњавају извори.

Иначе, операција Грајуела спорведена је на територији Шпаније и Португала. Укупно је ухапшено 19 особа, док је њих 12 већ од раније било у затвору. Инспектори су претресли 24 куће и заплијенили 1,4 милиона евра у кешу, као и 19 луксузних возила, пет чамаца...

- У операцији је учествовало 250 агената. Истражитељи су успели да докажу да је ова нарко-група одгворна за шверц четири тоне заплењеног хашиша и 627 килограма кокаина. Седиште организоване криминалне групе било је у Лисабону - саопштили су из полиције, преноси к1инфо.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана