Србин убијен у Лондону, сумња се да га је убила љубавница из Литваније

blic.rs
Србин убијен у Лондону, сумња се да га је убила љубавница из Литваније

Србин који је јуче убијен у Лондону, када га је са шестог спрата зграде у северном дијелу града гурнула једна женска особа која је касније ухапшена, је Игор М. (34), Суботичанин који је у Великој Британији живио и радио од 2016. године.

Ове незваничне информације за “Блиц” је потврдила и мајка страдалог мушкараца.

“Мој син је радио четири године као менаџер у хотелијерству. Једино што могу да кажем јесте да у нашој земљи, у Србији, треба учинити све да нам деца не одлазе”, рекла је мајка М. С. М. из Суботице за “Блиц” након трагедије у којој је њен син страдао при паду са шестог спрата једне зграде у Лондону.

Како сазнаје београдски лист, дјевојка (28), држављанка Литваније која је оптужена за његову смрт, је ухапшена.

Мајка настрадалог младића у Лондону из Суботице, рекла је за “Блиц” да не може ништа да коментарише, нити жели, јер је трагедија која се догодила за њу искључиво породична ствар. Према њеним ријечима, истрага је још увијек у току, а једино што она зна су информације које је прочитала у медијима.

О страдању мушкараца писао је “Daily Mail”, који је навео да је жена виђена како плаче и вришти поред тијела мушкарца неколико тренутака након што је он пао са шестог спрата. Она је познавала жртву и ухапшена је због сумње да је убила 33-годишњег мушкарац чији идентитет није саопштен. Трагедија се догодила јуче послије подне у Сјеверном Финчлију, насељу у сјеверном дијелу Лондона. Осумњичена ће остати у притвору док полиција не утврди шта се догодило. Свједоци су на мјесту догађаја видјели осам или девет полицијских аутомобила, заједно са два или три возила хитне помоћи. Шокантој сцени присутвовало је неколико породица са дјецом која су се враћала из школе.

“Нисам видио како је пао, али видио сам га на земљи. Након отприлике једног минута, жена је сишла и почела да плаче и вришти, а неко ју је одвео до угла да јој помогне да се смири. Видио сам крв по плочнику. Некоме сам дао пешкир и он га је ставио преко тијела. Нисам могао да спавам цијеле ноћи”, рекао је Наик Мохамед (19), радник у оближњем фризерском салону.

Полиција је остала на мјесту несреће и чува улазна врата стамбеног блока. 

“Службеници су у сриједу у 15.20 сати позвали полицијску станицу и рекли да је мушкарац преминуо на лицу мјеста након пада са висине. Чека се идентификација жртве, али за сада се вјерује да је 33-годишњак поријеклом из источне Европе, али живи у Финчлију. Полиција ће обавијестити његову породицу о томе шта се догодило”, рекао је портпарол полиције.

Он је додао да је 28-годишња дјевојка, која је била на лицу мјеста, приведена због сумње да је умијешана у убиство.

“Она је одведена у лондонску болницу гдје су јој саниране мање повреде, потом је пребачена у полицијску станицу на сјеверу Лондона, гдје се и даље налази”, додао је.

Вјерује се да је страдали мушкарац познавао дјевојку.

“Консултовани су службеници Специјалистичке команде за криминал. У овој фази истраге, смрт 33-годишњег мушкарца се третира као необјашњива”, додао је он.

Полиција је позвала свједоке да јаве ако било шта знају о овом случају.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана