Србин »нестао« у болници у Бечу

Агенције
Србин »нестао« у болници у Бечу

Беч - Највећи клинички центар Аустрије, бечки АКХ, тренутно потреса велики скандал око држављана Србије Слободана Боцојевића (47).

Он је умро у АКХ као НН лице, пошто је особље потпуно игнорисало  документе које је имао код себе када је допремљен у болницу.

Слободан  је 10. августа напустио породични дом ријечима "Идем брзо по пиво" и више се није вратио.Био је  дијабетичар, имао висок притисак и лијекови које је пио сваки дан били су му од животне важности.

Пошто се са тог пива више није вратио његова жена је полицији пријавила  нестанак.

Чувари реда покренули су процес потраге за несталим, упутивши фотографију несталог свим болницама, испитујући окружење и тражећи несталог, али без икаквих резултата.

Полиција је учинила све да би га пронашла, од тражења сигнала мобилног телефона, па све до потраге псима.

Тек када је полиција у недјељу објавила широј јавности фотографију несталог Слободана постало је јасно да се он никада више неће вратити.

Један љекар АКХ позвао је полицију и саопштио да је нестали у суботу умро у тој болници, пренио је портпарол полиције Томас Кајблингер.

Слободан је прије више од недељу дана допремљен у болницу са тешким повредама главе.У АКХ је допремљен, колима хитне помоћи, исте ноћи када је напустио стан, и то у 3.40 минута. Он је пронађен на Јулиус-Тандлер Плацу, са повредама на глави.

Особље болнице у потпуности је игнорисало да је код себе имао, не само здравствену картицу "е-кард", већ и друга документа.

"Документа пацијанта су без провјере упућена у депо. Морамо сада детаљно анализирати случај", рекла је директорка особља АКХ Сабине Волф.

Полиција је у више наврата упућивала упит АКХ са подацима траженог Слободана, али је на све упите негативно одговарано.

"Желим да изразим жаљење породици пацијента, а са особљем ћемо анализирати зашто је дошло до ове грешке", казала је Волф.Она је додала да је свјесна да је за породицу тешко разумљиво да се тако нешто договорило.

Заштитник права пацијената Маркус Јанушке зачуђен је понашањем АКХ.

"Пошто је пацијент код себе имао документе не постоји нити једно разумно објашњење зашто полиција или породица нису обавјештени о његовом пријему у болницу. Болница је дужна да обавјести породицу или полицију", подвукао је он.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана