Шпанија: Ухапшен мушкарац због похвале напада код Париза

Срна
Шпанија: Ухапшен мушкарац због похвале напада код Париза

БАРСЕЛОНА - Један Мароканац ухапшен је данас у Барселони јер је хвалио одсијецање главе француском наставнику код Париза и подстицао на нове нападе, саопштила је данас полиција.

“Полицијски службеници ухапсили су мушкарца мароканске националности, због кривичног дјела промовисања тероризма и подстрекавања на терористичке злочине”, саопштила је каталонска полиција.

Неименовани мушкарац, који је приведен јуче, објавио је поруке на друштвеним мрежама у знак подршке убиству Самуела Патија 16. октобра.

Он се данас појавио пред судом у Барселони и пуштен је под условом да преда пасош, а обавезан је да се на сваке двије седмице јавља властима.

Патија је испред школе у којој је радио у ​​предграђу Париза убио осамнаестогодишњи Чечен, јер је ученицима показао карикатуре са ликом пророка Мухамеда.

Полиција је нападача убила.

У новом терористичком нападу у Ници убијено је троје људи. То је био други смртоносан напад ножем у Француској у последње двије седмице. Три особе су приведене.

Француски предсједник Емануел Макрон распоредио је хиљаде војника као заштиту око богомоља и школа, а министри су упозорили да би се могли догодити и други напади исламистичких милитаната.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана