Сомалија: У нападу исламских екстремиста најмање четири жртве

Танјуг
Foto: Танјуг/АП

МОГАДИШ- Најмање четири особе су погинуле, а на десетине су рањене након што су исламски екстремисти, припадници терористичке организације Ал Шабаб повезане са Ал Каидом напали популарни хотел у главном граду Сомалије Могадишу.

Свједоци су потврдили извјештачу Би-би-сија да су чули више јаких детонација и пуцњаву из хотела Вила Роз Гест у близини предсједничке палате.

Безбједносне снаге Сомалије се боре да поврате контролу над зградом овог хотела, популарног међу владиним званичницима, након терористичког упада.

Неколико министара је потврдило да су успјели да побјегну из хотела Вила Роз Гест, а према сведочењу једног полицајца, виђени су да бјеже кроз прозоре.

У међувремену, заседање оба дома парламента Сомалије које је било заказано за данас одложено је због напада на хотел из којег се још увијек чује пуцњава, јавио је раније Ројтерс.

“Сви чланови оба дома парламента Сомалије су обавијештени да је одложено засједање које је било заказано за данас”, наводи се у саопштењу парламента објављеном на Фејсбук страници.

Позивајући се на изјаве локалног становника и полицајца, Ројтерс преноси да је хотел и даље под опсадом.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана