Шојгу: Све мање корака до нуклеарног сукоба

Танјуг
Шојгу: Све мање корака до нуклеарног сукоба

МОСКВА- Руски министар одбране Сергеј Шојгу упозорио је данас да најава Велике Британије да ће Украјини обезбиједити муницију са осиромашеним уранијумом значи да је преостало "све мање корака" до нуклеарног сукоба.

"Није случајност што помињем кораке. Све је мање корака", рекао је Шојгу обраћајући се новинарима, одговарајући на питање да ли план да се Украјини обезбиједи муниција са осиромашеним уранијумом "гура свет корак ближе ка нуклеарном сукобу", преноси ТАС С.

Претходно је портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова назвала "југословенским сценаријем" планове Велике Британије да пребаци гранате с осиромашеним уранијумом у Украјину.

"Југословенски сценарио. Ове гранате не само да убијају, већ инфицирају животну средину и изазивају онколошка обољења код људи који живе на овим просторима", навела је Захарова на свом Телеграм каналу.

Она је оцијенила да је "наивно вјеровати да ће жртве постати само они против којих ће то бити употребљено“.

"У Југославији су, прије свега, страдали војници НАТО, посебно Италијани. Затим су дуго покушавали да од НАТО добију надокнаду за изгубљено здравље. Али њихови захтјеви су одбијени. Када ће се пробудити у Украјини? Не говорим о зависницима у Кијеву. Већ о онима који су још у стању да размишљају. Њихови доброчинитељи их трују", поручила је Захарова, а преноси Спутњик.

Замјеница британског министра одбране Анабел Голди раније је рекла да ће, поред испоруке борбених тенкова "челенџер 2" Украјини, Велика Британија Кијеву испоручивати муницију, укључујући гранате које садрже осиромашени уранијум.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана