Шојгу: НАТО концентрише 40.000 војника у близини руске границе

Taњуг
Шојгу: НАТО концентрише 40.000 војника у близини руске границе

МОСКВА - НАТО концентрише 40.000 војника и 15.000 јединица наоружања и војне технике у близини руских граница, изјавио је данас руски министар одбране Сергеј Шојгу.

Свеукупно, "близу руских граница биће концентрисано 40.000 војника и 15.000 јединица наоружања и војне технике, укључујући стратешке авионе", рекао је он, пренио је ТАСС.

Шојгу је истакао да Русија предузима кораке да одговори на претећу војну активност НАТО, велике вјежбе комбинованих оружаних снага и ваздушно-десантне снаге, показале су да су трупе спремне да осигурају националну безбједност.

"Предузели смо релевантне мјере како бисмо деловали на претећу војну активност Алијансе", навео је руски министар одбране.

Шојгу је рекао да је у оквиру контролних догађаја и обука у зимском образовном периоду, извршена ненајављена инспекција борбене готовости трупа западног и јужног војног округа.

Према његовим ријечима, двије армије и три велике јединице ваздухопловних снага успјешно су распоређене на западне границе Русије и подручја обуке и борбене праксе.

"Трупе су показале пуну спремност и способност за вођење операција ради осигурања војне безбједности земље. Тренутно су ове јединице укључене у вјежбе", нагласио је Шојгу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана