Снажна Путинова порука онима који би да прецртају историју

Sputnjik
Снажна Путинова порука онима који би да прецртају историју

Москва - Руски предсједник Владимир Путин честитао је Дан побједе руским грађанима и војницима, поручивши да Русија неће дозволити прекрајање историје.

“Наш војник је заштитио част своје земље. Наш народ се борио на живот и смрт, а ниједна земља није издржала такву најезду. Ни са чим се не може измерити храброст наших војника”, нагласио је Путин.

“Међутим, подвиг совјетског народа који је спасао свијет од ропства и Холокауста сада покушавају да прецртају, да историју претворе у лаж, али нећемо то дозволити”, поручио је Путин обраћајући се окупљенима на Паради у Москви поводом 73. годишњице побједе над фашизмом.

“Дан побједе је свети празник за читаву земљу, празник општенационалног поноса”, рекао је руски предсједник, подсјетивши да је то дан када је сломљен нацизам и када су уништени његови планови за свјетску доминацију.

“Дуго чекана вијест о томе обишла је читав свијет и сви су схватили да је управо Совјетски Савез одиграо пресудну улогу”, рекао је Путин. Те додао да је у јуну 1941. рат ушао у сваки дом, и “рат је увијек изазов животу.”

“Сјећамо се поука историје и оне нам не дају да жмуримо. Разумијемо сву опасност савремених претњи, мир је веома крхак”, истакао је Путин и додао да је Русија отворена за дијалог о свим пријетњама савременој безбједности ради стабилности у свијету.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана