Скандал: Дјеца позирала у бикинију

Агенције
Скандал: Дјеца позирала у бикинију

Пекинг - Једна компанија из Кине ангажовала је дјевојчице, од којих су неке имале само пет година, да на сајму аутомобила у бикинијима позирају испред возила, јавиле су агенције.

Компанија која је ангажовала дјевојчице за сајам аутомобила у једном граду у централној Кини, позвала је на стишавање бурне полемике која се дигла у јавности због тог скандала.

- Надамо се да ће се страсти убрзо смирити - казала је у изјави за AФП представница фриме “7- Wind Model Costume”, додавши да у компанији не желе да о томе расправљају.

Дио кинеске јавности био је шокиран фотографијама постављеним на Интернету на којима дјевојчице у чизмама, изазовно позирају попут професионалних манекенки испред лимузина изложених прошле седмице у граду Вухан.

- Да ли је пристојно понашање прошлост? Зар то није посљедица супремације новца? - компентарисао је један озлојеђени корисник Интернета, закључујући да фотографије “илуструју моралну деградацију”.

На сајмовима аутомобила у Кини данас је обичај да манекенке у кратким сукњама позирају поред возила, али је ово први пут да су се на штандовима појавила дјеца.

- Aко укуцате 'дјеца' и 'бикини' на неком од претраживача на Интернету, пронаћи ћете на десетине хиљада резултата о такмичењима дјеце у купаћим костимима - правда се Џан Понг, директрорка “7-Wind Model Costume”.

Она је навела да су дјевојчице које су биле ангажоване за наведени сајам аутомобила имале дозволу од родитеља и да су свега двије цурице имале пет година.

- Ово искуство је омогућило дјевојчицама да ојачају своје самопоуздање - тврди госпођа Џанг која сматра да је једина грешка то што су се фотографије нашле на Интернету.

- Једино то може да нашкоди дјевојчицама - истакла је она.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана