Широм свијета демонстрације против руског напада на Украјину

Г.С.
Широм свијета демонстрације против руског напада на Украјину

ТОКИО, ТЕЛ АВИВ - Демонстранти су данас изашли на тргове и испред руских амбасада у градовима од Токија до Тел Авива и Њујорка да осуде војну акцију на Украјину.

Најранији протест догодио се испред руске амбасаде у Вашингтону, само три сата након што је предсједник Русије Владимир Путин рекао да је започео војну операцију, пренио је Ројтерс.

У извјештајима локалних медија приказано је на десетине демонстраната у главном граду САД како машу украјинским заставама и скандирају “Стоп руској агресији!”

У Лондону стотине демонстраната, од којих су многи били Украјинци, окупило се испред Даунинг стрита позивајући Британију да учини више.

У Паризу је један демонстрант рекао за британску агенцију да осјећа да смо у веома опасном тренутку за цио свијет.

У Мадриду, Оскаровац, шпански глумац Хавијер Бардем, номинован за још једног Оскара ове године, придружио се стотини демонстраната испред руске амбасаде.

Он је рекао да напад крши украјинско фундаментално право на теритријални суверенитет, међународни закон и многе друге ствари.

Неколико стотина демонстраната носило је огромну заставу Тајмс сквером на Менхетну.

У швајцарској престоници Берну окупило се на стотине људи који су држали украјинске заставе и узвикивали “Мир Украјини!”.

Демонстрације су организоване и у Атини, Женеви, Бејруту, Тел Авиву, Даблину и Прагу, а очекује се да ће на протест изаћи и житељи Хјустона и Детроита.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана