Сиријска војска креће на сјевер

Срна
Сиријска војска креће на сјевер

ДАМАСК - Сиријске Владине снаге почеле су са пребацивањем снага на сјевер земље, гдје је у току турска војна операција, саопштила је сиријска државна новинска агенција САНА.

“Одреди сиријске војске почели су да се крећу према сјеверу, како би се супротставили турској агресији”, пише агенција.

Раније је либанска телевизија “Мајадин” саопштила, позивајући се на сопствене изворе, да би сиријска војска могла у наредних 48 часова да уђе у градове Манбиџ и Кобани.

Предсједник Турске Реџеп Тајип Ердоан је 9. октобра објавио да почиње операција “Извор мира” у сјеверној Сирији. Анкара је саопштила да су дејства турске војске усмјерена против Радничке партије Курдистана и терористичке организације Исламске државе. Турска авијација истог дана напала је град Рас ел Аин и низ других сиријских градова на граници двије земље. Касније је објављен почетак копненог дијела операције.

Турско Министарство одбране је 12. октобра саопштило да су турска војска и сиријска оружана опозиција преузели контролу над Рас ел Аином.

Сиријске власти су више пута осуђивале окупациону политику Турске на сјеверу Сирије. Русија је навела да Турска треба да избјегава дејства која би могла стати на пут рјешавању сиријског сукоба, који траје од 2011. године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана