Син Кадирова (16) именован за посматрача стрељачког батаљона

Танјуг
Foto: Друштвене мреже

ГРОЗНИ- Син чеченског лидера Рамзана Кадирова 16-огодишњи Адам Кадиров именован је за проматрача новог стрељачког батаљона, који је део снага руског Министарства обране, рекао је високо позиционирани чеченски званичник Адам Делимханов.

"Ово именовање је природан резултат Адамових значајних заслуга у одржавању вјерских, породичних и културних вредности нашег народа", рекао је Делимханов, који је на челу чеченске дивизије Руске националне гарде и члан руског парламента.

Син чеченског лидера, који је прошле недјеље напунио 16 година и који је недавно именован за главног тјелохранитеља свога оца, снимљен је у септембру како шакама и ногама удара затвореника оптуженог за спаљивање Курана.

Снимак, који је објавио његов отац Рамзан Кадиров, изазвао је осуде, док је Кадиров тада рекао да је поносан на свог сина и да га поштује јер је стекао "идеале части, достојанства и одбране своје вјере".

Чеченски стрељачки батаљон основан је раније овог мјесеца, а сада је дио снага руског Министарства одбране, пренијели су руски медији.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана