Сијарто: ЕУ не бира средства, требамо бити спремни на озбиљне нападе

Срна
Сијарто: ЕУ не бира средства, требамо бити спремни на озбиљне нападе

БУДИМПЕШТА - Министар спољних послова и трговине Мађарске Петер Сијарто изјавио је да би његова земља требало да буде спремна за озбиљне нападе из ЕУ јер “Брисел и либерална пропагандна машина” не бирају средства и против Будимпеште користе све врсте уцјене.

-Сада практично нема те врсте уцјене којој Брисел није прибјегао против Мађарске. Увијек су нас нападали, бијесно нападали, али на крају се увијек испостављало да смо ми били у праву. И у наступајућем периоду, наравно, треба да се припремимо за будуће озбиљне нападе - рекао је Сијарто.

Он је увјерен да ће Брисел и “међународна либерална пропагандна машина” примијенити бескрупулозна средства.

-Новчана уцјена, политичка уцјена, ширење фејкова и лажи – све ће то услиједити - упозорио је Сијарто, говорећи на Форуму грађанске солидарности.

Сијарто је подсјетио да за посљедњих 12 година антикризна политика Будимпеште никада није била у “мејнстриму” ЕУ, “али је увијек била успјешна”, преноси “Спутњик”.

Према његовим ријечима, Мађарска је на својој јужној граници подигла ограду када су од ње тражили да прими мигранте, купила вакцине за ковид 19 од Русије и Кине када је ЕУ чекао препарате западне производње, а тренутно се залаже за мирно рјешавање украјинског сукоба.

Мађарски министар је рекао да је циљ Будимпеште да избјегне рецесију, док је истовремено “у Европи настала енергетска криза невиђених размјера”.

Сијарто је претходно изјавио да су оптужбе на рачун Мађарске за систематску корупцију у земљи неосноване и да је то у супротности са економским растом.

Европски парламент, додао је он, који позива на ускраћивање финансирања Будимпеште, “мрзи” десничарску владу у земљи која је против либералног мејнстрима.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана