Сицилијански мафијаш тужио писца Роберта Савијана због надимка у књизи

Танјуг
Сицилијански мафијаш тужио писца Роберта Савијана због надимка у књизи

РИМ - Сицилијански мафијаш Ђузепе Гравијано, који издржава казну доживотне робије у строго чуваном затвору, тужио је чувеног италијанског писца Роберта Савијана због клевете и затражио од судије да заплени све примјерке његове књиге "Усамљена је храброст" ("Solo i il koradjio") о животу италијанског тужиоца Ђованеа Фалконеа кога је мафија убила 1992. године.

Гравијану је засметала прича о поријеклу његовог надимка "Мајка природа", који је према Савијану настао тако што је Гравијано одлучивао о животу и смрти свих око себе, преноси Гардијан.

Сицилијански мафијаш потврдјује да је "Мајка природа" био његов надимак, али наводно због тога што је по природи велики алтруиста.

Према пресуди, Гравијано је био један од главних организатора бомбашких напада у Милану, Риму и Фиренци 1993. године, за које сноси одговорност и недавно ухапшени шеф мафије Матеа Месина Денаро, који је био у бјекству 30 година.

За писца Роберта Савијана, аутора прослављене "Гоморе", који се због пријетњи мафије већ годинама налази под полицијском заштитом, је Гравијанова тужба "доказ да застрашивање мафије никада не престаје."

"Колико год то чудно звучало, мафијаши се не боје да ће неко писати о њима, али боје се тога како ће писати о њима," закључио је Савијано.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана