Сестра Ким Џонг-уна: Американци ће се разочарати

Тањуг
Сестра Ким Џонг-уна: Американци ће се разочарати

Висока званичница владајуће странке Ким Јо-џонг, иначе сестра сјевернокорејског вође Ким Џонг-уна, поручила је у изјави државним медијима да се чини да начин на који Вашингтон тумачи сигнале из Пјонгјанга, може Американцима да донесе велико разочарање.

Она је тиме одговорила америчком савјетнику за националну безбједност Џејку Саливену, који је у недјељу рекао да је недавни говор Ким Џонг-уна у коме је он позвао на припреме за конфронтацију, али и на дипломатију са САД, представља "занимљив сигнал" из Пјонгјанга.

"Чини се да САД можда тумаче ситуацију на начин како би обезбиједили оправдање за себе. Очекивања, које су изабрали да граде на погрешном путу, воде их ка већем разочарању", рекла је.

Изјава Ким Јо-џонг долази у тренутку посјете Сеулу недавно именованог америчког специјалног представника за Сјеверну Кореју, Сунг Кима, који треба данас да се састане са предсједником Јужне Кореје Мун Џае-ином и министром за уједињење Ли Џи-џонгом, који је задужен за односе са сјеверним сусједом земље.

У понедјељак је Сунг Ким рекао да је спреман да се састане са представницима Сјеверне Кореје било гдје и било када, без условљавања, као и да се радује позитивном одговору за који вјерује да ће брзо услиједити.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана