СБ УН још без заједничког става поводом сукоба на Блиском истоку

Танјуг
СБ УН још без заједничког става поводом сукоба на Блиском истоку

ЊУЈОРК - Савјет безбједности Уједињених нација није успио да заузме заједничку позицију по питању тренутке ескалације палестинско-израелског конфликта, након четвртог састанка на ову тему у претходне двије недјеље, рекао је данас представник Кине у УН Џанг Ђун, који предсједава Савјетом безбједности у мају.

“Савјет безбједности се састао четврти пут поводом кризе на окупираној палестинској територији. Још нисмо постигли сагласност да сви говоримо једним гласом, али позиција велике већине је јасна. Позивам све чланове Савјета да се прикључе удруженим напорима да дође до прекида ватре и заштите цивила”, поручио је Ђун путем Твитера, пренио је ТАС С.

Америчка амбасадорка при Уједињеним нацијама Линда Томас-Гринфилд је рекла иза затворених врата на сједници Савјета безбједности УН да Вашингтон вјерује да јавна изјава овог тијела неће помоћи да се смире тензије између Израела и Палестинаца, додао је Ројтерс.

“Нисмо ћутали, а нисте ни ви”, рекла је Томас-Гринфилд представницима 15 земаља, чланица СБ на трећој затвореној сједници, навео је дипломата који је упознат са њеним ријечима.

Она је додала да је фокус САД био на интензивирању дипломатије како би се насиље привело крају и да ће то бити и даље.

“Предсједник Бајден је изразио подршку прекиду ватре”, изјавила је амбасадорка САД у УН.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана