Саудијска Арабија: Апсурдни наводи о хаковању Безоса

Tanjug
Саудијска Арабија: Апсурдни наводи о хаковању Безоса

РИЈАД - Саудијска Арабија одбацила је данас као апсурдне наводе медија да стоји иза хаковања телефона власника Амазона Џефа Безоса.

"Гардијан" је, позивајући се на неименоване изворе, објавио у уторак да је Безос био на мети хакера пет мjесеци прије убиства саудијског новинара Џемала Кашогија 2018. године.

Према писању листа, Безосов телефон је хакован након што је примио поруку путем апликације "WhatsApp", послате са личног броја принца престолонасљедника Саудијске Арабије Мухамеда бин Салмана.

- Медијски наводи који сугеришу да Краљевство стоји иза хаковања телефона господина Џефа Безоса су апсурдни. Захтијевамо да се поводом тих навода спроведе истрага како би се утврдиле чињенице - објавила је на Твитеру саудијска амбасада у САД, преноси Ројтерс.

"Гардијан" је објавио да је порука, према резултатима форензичке анализе, била шифрована и да је садржавала заражене податке.

Безос, који је и власник Вашингтон поста, до 1. маја 2018 године размјењивао је пријатељску преписку, док му на телефон није стигла датотека коју није затражио од саудијског престолонасљедника, сазнаје Гардијан од неименованог извора.

Велика количина података је за неколико сати преузета са Безосовог телефона, али се, како наводи Гардијан, не зна који су подаци преузети.

Како се наводи, ново откриће може довести до поновног отварања истраге о активностима Мухамеда бин Салмана и његових блиских сарадника прије убиства Џамала Кашогија, новинара Вашингтон поста.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана