Састанак Трамп-Путин 1. децембра у Буенос Ајресу

Срна
Састанак Трамп-Путин 1. децембра у Буенос Ајресу

Москва - Руски предсједник Владимир Путин састаће се са америчким колегом Доналдом Трампом у Буенос Ајресу 1. децембра када ће разговарати о билатералним односима, разоружању, осигурању глобалне стабилности и регионалним питањима, укључујући инцидент у Керчком мореузу, рекао је помоћник у Кремљу Јуриј Ушаков.

“Субота 1. децембра почеће доручком са њемачким канцеларом Ангелом Меркел, а затим ће услиједити билатерални сусрети, укључујући састанак са Трампом”, рекао је Ушаков.

Он је нагласио да не може да потврди да су двије стране договориле мјесто и вријеме одржавања састанка.

Ушаков је рекао да је упркос различитим сигналима из Вашингтона, “овај састанак једнако важан за обје стране и од суштинске је важности у смислу развоја ситуације у свијету”.

Говорећи о формату састанка, он је рекао да ће то бити сусрет “један на један” и да ће се кључни чланови двије делегације придружити дијалогу.

“Сам разговор, његова садржина и трајање зависе искључиво од лидера, они ће одабрати кључне теме о којима ће разговарати”, рекао је Ушаков, пренио је ТАСС.

Раније је јављено да ће се Путин и Трамп састати у оквиру самита Г20 у Аргентини који се одржава од 30. новембра до 1. децембра у Буенос Ајресу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана