Саслушан супруг нестале Ане Кнежевић

Г.С
Саслушан супруг нестале Ане Кнежевић

МАЈАМИ - Давид Кнежевић (36), изјаснио се о кривици током кратког саслушања у федералном суду у Мајамију.

Њега је ФБИ ухапсио 4. маја на међународном аеродрому у Мајамију када се враћао из родне Србије.

Он се федерално терети за отмицу своје 40-годишње супруге Ане Кнежевић, која се води као нестала.

Бизнисмен из Јужне Флориде, оптужен за нестанак своје супруге у Шпанији, изјаснио се у понедјељак да није крив након што су федерални тужиоци довели у питање његову продају неколико некретнина непосредно прије њеног нестанка, рекавши да би му милионски приходи омогућили да побјегне ако буде пуштен уз кауцију.

Тужиоци и породица Ане Кнежевић вјерују да је Американка из Колумбије мртва, иако њен муж није оптужен за њено убиство. Тужиоци у судским поднесцима назвали су доказе против њега „снажним“. Али Џејн Вајнтрауб, Кнежевићева адвокатица, довела је у питање доказе и планира да тражи његово ослобађање.

У судским поднесцима крајем прошле недјеље, тужиоци су тврдили да Кнежевић треба да остане у затвору до суђења, рекавши да он представља и опасност за заједницу.

Становник Форт Лодердејла, који има двојно држављанство у САД и Србији, продао је шест кућа за изнајмљивање у Јужној Флориди једном купцу, мјесец дана прије него што је Ана Кнежевић нестала из свог стана у Мадриду 2. фебруара. Продао је другу другом купцу три недјеље након, показују записи округа Бровард.

Адвокатица је оспорила да Кнежевић има новца од тих кућа, рекавши „Асошиејтед пресу“ у прошлонедјељном интервјуу да њен клијент има мало ликвидних средстава — друге хипотеке не доспијевају на наплату до 2027. године. Та ликвидна имовина коју има сада је везана у судском поступку који су покренули рођаци његове нестале супруге, рекла је. Пар, који је такође посједовао компјутерску фирму, у браку је 13 година.

„Није добио готовину“ од продаје имовине, рекла је.

Анина породица је рекла да је расподјела имовине била узаврела и да га се Ана плашила док се борила против тврдње да Давид заслужује већину њихове имовине. Вајнтраубова то оспорава, рекавши да је то био пријатељски разлаз и да су финансијски аранжмани у току.</спан>

Ана Кнежевић се преселила у Шпанију крајем децембра. Нестала је пет недјеља касније након што се мушкарац ушуњао у њену стамбену зграду у Мадриду и онемогућио сигурносну камеру фарбајући сочиво спрејем. Човјек је касније виђен како излази са кофером из зграде.

Тужиоци кажу да имају чврсте доказе да је Кнежевић био човјек који је ушао у зграду. Кажу да је шест дана прије Аниног нестанка долетио у Турску из Мајамија, а затим одмах отпутовао у родну Србију. Тамо је изнајмио аутомобил Пежо. Камера га је снимила и у продавници како купује самољепљиву траку и исту марку спреја којом је попрскана камера у Аниној згради.

Тужиоци наводе да је мушкарац са кацигом исте висине и и да има исте обрве као Кнежевић и да је његов мобилни телефон повезан са Фејсбуком из Мадрида. Вајнтраубова је у понедјељак рекла да се њен клијент и даље нада да ће се његова жена појавити „и да ће се ова ноћна мора“ завршити.
 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана