Сала и пилот прије несреће отровани угљен-моноксидом?

Агенције
Сала и пилот прије несреће отровани угљен-моноксидом?

Аргентински фудбалер Емилијано Сала и пилот Дејвид Иботсон уочи авионске несреће 21. јануара изнад Ламанша били су изложени већим количиниама угљен-моноксида, наводи се у извјештају Британске агенције за истраживање авионских несрећа.

Како преноси “ББЦ” обдукција је показала да је у Салиној крви пронађено 58 одсто угљен-моноксида, а то потенцијално може да изазове главобољу и срчани удар.

Тијело пилота још није пронађено, али се претпоставља да би управо угљен-моноксид могао да буде разлог пада авиона на лету између Нанта и Кардифа.

Истрага ће бити настављена јер породице настрадалих имају право да знају шта је довело да уласка угљен-моноксида у унутрашњости авиона.

Авион који је Салу превозио из Нанта у Кардиф, нестао је са радара 21. јануара око 20 сати.

Одмах се посумњало да се по великом невремену срушио у олујно море, а након што је три дана касније обустављена званична потрага, покренута је приватна за коју је преко интернета прикупљено више од 300 хиљада евра.

Осмог фебруара идентификовано је тијело Емилијана Сале и све наде о његовом чудесном преживљавању авионске несреће су се угасиле.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана