САД:Генерална скупштина УН могла би да постане супержариште ковида

Танјуг
САД:Генерална скупштина УН могла би да постане супержариште ковида

ВАШИНГТОН - Администрација америчког предсједника Џозефа Бајдена забринута је да би Генерална скупштина Уједињених нација могла да постане жариште ковида ако се свјетски лидери који буду долазили у Њујорк не буду придржавали правила о вакцинацији.

Амбасадорка САД при УН Линда Томас-Гринфилд рекла је за “CBS њуз” да је администрација “забринута због догађаја у УН који би могао да постане супержариште и да је потребно предузети све мјере како би се спријечило да сусрет свјетских лидера постане мјесто ширења ковида”.

За разлику од прошле године, када је пандемија вируса корона приморала највећи годишњи догађај у УН да буде виртуелан, овог пута политички лидери могу да пошаљу видео поруку, а могу и лично да дођу у Њујорк на засједање.

Више од 100 предсједника, премијера и осталих политичара најавило је да ће уживо говорити на засједању, а генерална дебата одржава се од 21. до 27. септембра.

Бајден ће говорити у Њујорку 21. септембра, а пратиће га нешто мањи број представника Бијеле куће него иначе.

Власти Њујорка затражиле су раније у писму предсједнику Генералне скупштине Абдули Шахиду да сви који дођу у сједиште УН морају да покажу доказ о вакцинацији против вируса корона.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана