САД: Тражи се свједочење Трампове дјеце и адвоката

Танјуг
Foto: Архива

ВАШИНГТОН- Државни тужилац Њујорка Летиција Џејмс покренула је правни поступак у настојању да примора бившег предсjедника САД Доналда Трампа и његову одраслу дjецу, Доналда Трампа млађег и Иванку Трампу, да се појаве на свjедочењу у оквиру цивилне истраге њене канцеларије о финансијским пословима Трампове организације, преноси Ројтерс.

Истовремено, Конгресни комитет који испитује напад на Капитол 6. јануара 2021. године, послао је судске позиве тројици адвоката који су се својевремено придружили неуспjешном покушају Трампа да поништи свој изборни пораз.

Судски позив је упућен на адресе Рудија Ђулијанија, Сиднија Пауела и Џени Елис.

Комитет Представничког дома затражио је од Трампових адвоката да предају документа и да 8. фебруара дају изјаве.

Комитет је, такође, позвао Бориса Епштејна, Трамповог политичког савјетника.

“Четири особе које смо данас позвали изнијели су неподржане теорије о изборној превари, уложили су напоре да пониште изборне резултате или су били у директном контакту са бившим предсједником у вези са покушајима да се заустави пребројавање изборних гласова“, навео је предсједавајући комитета Бени Томпсон у саопштењу.

Пауел, Ђулијани и Елис заједно су говорили на конференцији за новинаре Трампове кампање 19. новембра 2020. године, на којој су обећали да ће поништити изборну побједу предсједника Џоа Бајдена.

Роберт Костело, адвокат Ђулијанија, рекао је у једном интервјуу да је судски позив "политичко позориште" и да “овдје нема ничега о чему он може да свједочи”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана