САД: Полицајац није крив за убиства

Агенције
САД: Полицајац није крив за убиства

У Кливленду је ухапшено више од 20 демонстаната пошто је суд донио ослобађајућу пресуду полицајцу који је убио двоје ненаоружаних црнаца послије полицијске потере

Замјеник шефа полиције Вејн Драмонд рекао је да су демонстранти ухапшени синоћ пошто се нису разишли из центра града, док је велики контингент полицајаца у пуној опреми за разбијање демонстрација пратио градска дешавања послије ослобађајуће пресуде позорнику Мајклу Брелоу, пренијела је агенција АП.

Полицијац из Кливленда проглашен је невин иако је имао двије оптужбе за смрт црног мушкарца и жене послије јурњаве полицијске патроле за њиховим возилом 2012. године у једном од низу случајева које су довели у питање поступање бјелих полицајаца према црнцима и отворили осјетљиво питање расних односа у Сједињеним Америчким Државама.

Судија Џон О'Донел рекао је да је полицајац Брело (31) дјеловао разумно при убиству двоје осумњичених, док је стајао на хауби њиховог опкољеног аутомобила и пуцао у њих више пута кроз шофершајбну, додаје Ројтерс.

Полицајац Брело био је један од 13 полицајаца који су отворили ватру на Тимотија Расела и Малишу Вилијамс током полицијске потјере 29. новембра 2012. године.

Из њиховог возила се чуо јак звук сличан експлозији док су пролазили поред полицијске станице Кливленда, а полицајаци су мислили да је то био звук пуцња па је испаљено укупно 137 метака на аутомобил, укључујући 49 метака које је испалио Брело и његово оверавање осумњицених са још 15 метака са хаубе Раселовог аута марке "Шевролет Малибу", наводи АФП.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана