Са тоном кокаина пала два Србина и два Хрвата

Агенције
Са тоном кокаина пала два Србина и два Хрвата

Пронађених 1.100 килограма кокаина на једрилици Амстердамер код Азорских острва није коначна количина, јављају шпански медији.

Лист Леванте пише да је брод прослијеђен у Лас Палмас, гдје ће бити темељно прегледан због сумње да у специјалним бункерима унутар пловила има још дроге.

Трочлана посада брода је пребачена у притвор, а потом је у Валенсији ухапшен Србин, који се сумњичи за повезаност са шверцом кокаина вредности 44 милиона евра.

Јутарњи лист наводи да шпански медији говоре о тројици ухапшених држављана Србије, што је у супротности са изјавом министра унутрашњих послова Србије Небојше Стефановића који је навео да је су ухапшени један Србин и двојица Хрвата.

Из хрватског Министарства унутрашњих послова је потом потврђено да су ухапшена двојица Хрвата, али и двојица Срба.

“Хрватски држављани старости од 54 до 26 година су ухапшени у акцији коју је у Хрватској спроводио ПНУСКОК, а осим њих ухапшени су и држављани Србије старости од 64 до 49 година“, саопштено је из Директората полиције.

Према незваничним информацијама, једрилица Амстердамер је прије неколико мјесеци кренула из Задра преко Средоземног мора и Атлантика према Јужној Америци и константно је праћена.

Осим тројице ухапшених на хајти и Србина ухапшеног у Валенсији, шпанска полиција најављује још хапшења.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана