Руске трупе контролишу насеље Ахангелскоје

Срна
Foto: Focus-news.net

МОСКВА - Руске оружане снаге преузеле су контролу над насељем Архангелскоје у Доњецкој Народној Републици (ДНР), саопштило је Министарство одбране Русије.

”Јединице борбене групе Центар ослободиле су насеље Архангелскоје у ДНР као резултат успјешне војне акције”, наводи се у саопштењу.

У саопштењу се додаје да је у окршајима са украјинским снагама током претходна 24 часа елиминисано близу 600 украјинских војника и да су одбијена два контранапада украјинских трупа у области Харкова.

Украјинска војска у критичној ситуацији

Ситуација за Оружане снаге Украјине постаје критична, пошто Украјинци не успјевају да одбијају нападе руске војске, изјавио је командант батаљона украјинске војске Јуриј Федоренко за „Њујорк тајмс“.

„Напредовали су корак по корак, заузимајући један положај за другим... Тамо гдје су наше линије биле веома снажно утврђене Руси су користили навођене авионске бомбе, једноставно их сравнивши са земљом“, рекао је он.

Како је додао, гранатирање руских снага је толико интензивно да украјинске Оружане снаге немају другог избора него да се повлаче.

Федоренко верује да ће овим темпом руска војска за неколико недеља заузети подручје око Часовог Јара.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана