Руске снаге убиле осам припадника ИД

Танјуг
Руске снаге убиле осам припадника ИД

Руске снаге безбједности убиле су осам екстремиста, који су недавно постали чланови ИД, у Републици Ингушетији на простору Севјерног Кавказа.

То је саопштио је Државни комитет за борбу против тероризма.

"Према информацијама безбједносних снага, неутралисани екстремисти недавно су положили заклетву и постали чланови међународне терористичке организације ИД", саопштено је из комитета.

Међу идентификованим жртвама је и Адам Тагилов, за кога се сумњало да стоји иза напада на Грозни, престоницу Чеченије, децембра 2014, пренио је Спутњик.

Агенција за борбу против тероризма саопштила је да је пронашла импровизоване експлозивне направе спремне за употребу и више од 2.000 комада муниције током рације.

Федерална служба безбједности (ФСБ) објавила је у априлу да се група екстремиста у области сјеверног Кавказа, названа "Имарат Кавказ", придружила ИС.

Ријеч је о милитантној исламистичкој организацији која жели формирање независног калифата у руском Северном Кавказу, у ком доминира муслиманско становништво.

ФСБ процјењује да би чак 1.700 екстремиста из Русије могло да се бори у редовима ИС у Сирији и Ираку, гдје је ова група током прошле године заузела огромне дијелове територије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана