Руска војска добила наређење да напредује у свим правцима

Тањуг
Foto: 1news.az

МОСКВА - Руској војсци издато је наређење да крену напријед у свим правцима, након што је Украјина одбила преговоре, саопштио је данас портпарол руског Министарства одбране Игор Конашенков.

“Свим јединицама руске војске данас је наређено да крену напред у свим правцима у складу са планом операције, након што је Украјина одбила да учествује у преговарачком процесу”, рекао је Конашенков на брифингу за новинаре.

Раније данас портпарол Кремља Дмитриј Песков рекао је да је украјинска страна одбила је преговоре са Русијом, због чега је предсједник Русије Владимир Путин издао наређење војсци да настави операције, иако је у петак наредио обустављање напредовања.

Украјина је касније данас демантовала сугестије да одбија да преговара о прекиду ватре са Русијом, али и навела да није спремна да прихвати ултиматуме или неприхватљиве услове.

Михаил Подољак, савјетник у канцеларији украјинског предсједника Владимира Зеленског, рекао је за Ројтерс да је Украјина припремила преговарачку позицију, али се суочила са неодговарајућим преговарачким условима из Русије.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана