Русија ограничав рад за невакцинисане

Срна
Русија ограничав рад за невакцинисане

МОСКВА - Кремљ је саопштио данас да људи који нису вакцинисани против ковида 19 или немају имунитет неће моћи да раде на свим мјестима у Русији и да би могли бити изложени дискриминацији.

"Реалност је да ће се таква дискриминација неизбјежно појавити. Људи без вакцине или имунитета неће моћи да раде свуда. То није могуће. То би била пријетња за оне око њих", рекао је новинарима портпарол Кремља Дмитриј Песков.

Предсједник Владимир Путин упозорио је јуче да се ситуација у вези са вирусом корона у неким руским регионима погоршава, док власти промовишу идеју о регуларној вакцинацији у покушају да зауставе нови талас заразе.

Русија је данас потврдила 546 нових смртних случајева од ковида 19, што је највише од фебруара, и 16.715 нових инфекција вирусом корона.

Власти поушавају да мотивишу и увјере грађане да се вакцинишу, нудећи им наградне игре са могућношћу добијања новог аутомобила или стана. Упоредо упућују и пријетње о могућем губитку зараде или посла.

Русија је до сада одобрила четири домаће вакцине против ковида 19, а многим земљама је продала своју најпознатију вакцину "спутњик ве".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана