Русија: Недопустива демонизација српског народа у БиХ

Срна
Foto: Спутњик

МОСКВА - Русија је забринута неповољним трендом развоја ситуације у БиХ и позива да се обустави деструктивно мијешање у послове ове земље, саопштило је Министарство иностраних послова Русије.

- Забринути смо неповољним трендом развоја унутарполитичке ситуације у БиХ. Нова спирала међунационалне напетости у земљи, изазвана неодговорним поступцима бившег високог представника Валентина Инцка, добија размјере без преседана, ствара потенцијалну пријетњу стабилности и безбједности у БиХ и на цијелом Балкану - наводи се у коментару који је објављен на сајту МИП-а.

Руско Министарство сматра недопустивим и очигледним антидејтонски карактер политике демонизације српског народа у БиХ, коју упорно спроводе одређене снаге у оквиру БиХ, као и из иностранства.

- Позивамо да се хитно прекине деструктивно мијешање у унутрашње ствари суверене земље. Жеља да се искористи механизам Управног одбора Савјета за спровођење мира за рејшавање питања која се не тичу Дејтона наноси очигледну штету овој вишестраној институцији која је у посљедње вријеме била у значајном степену дискредитовна кршењима праксе консензуса у тој дјелатности - додали су у МИП Русије.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана