Русија: Ко уведе санкције - агресор?

Агенције
Русија: Ко уведе санкције - агресор?

Москва - Руска Државна дума ће ускоро размотрити предлог да се у руско законодавство уврсти нови појам - "држава агресор", пише данашњи московски дневник Известија.

Предлагачи измјена закона, чланови владајуће Јединствене Русије Јевгениј Фодоров и Антон Романов, као и посланичка група "Депутатски суверенитет", у коју улазе све парламентарне партије, навели су у образложењу да се под "земљом агресором" подразумева држава која је увела санкције Русији, као и појединим грађанима Русије и руским компанијама.

Аутори наводе да је списак "земаља агресора" неопходан ради "заштите основа уставног поретка, одбране земље и безбједности државе, заштите унутрашњег тржишта Русије и развоја националне економије".

У случају да измјене закона буду усвојене, физичка и правна лица, која су регистрована у "земљи агресору", или руске компаније које су повезане или зависне од таквих лица, неће моћи да се на територији Русије баве ревизијом ни да пружају правне и консултативне услуге.

Фјодоров је листу рекао да ће влада сама одлучивати о томе које компаније ће ући у списак санкција.

По његовом мишљењу, у њему треба да буду све велике америчке ревизорске компаније и организације за консалтинг које раде у Русији - Диојт, КПМГ, Ернст и Јанг, Прајсвотерхаус Куперс, Бостон консалтинг груп, Макензи.

Руско Министарство спољних послова саопштило да је најновији извјештај Уједињених нација о ситуацији на истоку Украјине "необјективан, па чак и лицемјеран".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана