Роџер Вотерс: Тајван је дио Кине

Срна
Роџер Вотерс: Тајван је дио Кине

ВАШИНГТОН - Један од оснивача групе "Пинк флојд" Роџер Вотерс изјавио је да је "Тајван дио Кине" и да то уважава читава међународна заједница од 1948. године.

"Тајван је дио Кине. То апсолутнп прихвата читава међународна заједница од 1948. године. Ако то не знате, не читате довољно. Вјерујете у пропаганду своје стране. Не можете дискутовати о људским правима и Тајвану ако не читате", рекао је Вотерс Си-Ен-Ену.

Он је навео да "Кинези нису извршили инвазију на Ирак и убили милион људи 2013. године."

"Гдје су то Кинези извршили инвазију, кога су побили?", упитао је Вотерс.

Бивши члан "Пинк флојда" осврнуо се и на рат у Украјини, при чему је уврстио предсједника САД Џозефа Бајдена међу "ратне злочинце", те га упитао зашто САД не охрабре украјинског предсједника Владимира Зеленског да преговара.

Он је оцијенио да Бајден потпаљује ватру у Украјини.

"Зашто САД не охрабре украјинског предсједника Владимира Зеленског да преговара, да се избјегне потреба за овим ужасним, страшним ратом у којем се убија. Не познајемо много Руса", рекао је Вотерс.

Вотерс је рекао да је, када је ријеч о почетку рата, потребно погледати историју.

"Можете рећи да је то почело 2008. године - овај рат је у суштини акција и реакција на гурање НАТО савеза све до руске границе, а обећали су да то неће радити када је Михаил Горбачов преговарао о повлачењу СССР-а из читаве Источне Европе", изјавио је Вотерс.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана