Разорни торнадо прошао кроз Арканзас и усмртио најмање троје људи

Танјуг
Разорни торнадо прошао кроз Арканзас и усмртио најмање троје људи

ЛИТЛ РОК - Најмање једна особа је погинула, а више од двије десетине је повријеђено, од којих су неки у критичном стању, када је разорни торнадо погодио Литл Рок, главни град америчке савезне државе Арканзас, саопштиле су власти.

Град Вин у сјевероисточном Арканзасу такође је јуче погођен невременом, а званичници су пријавили двоје мртвих, заједно са уништеним кућама и људима заробљеним у рушевинама, преноси АП.

Гувернерка Сара Хакаби Сандерс активирала је 100 припадника Националне гарде Арканзаса да помогну локалним властима у санирању штете широм државе.

Снажан олујни систем захватио је у петак југ и средњи запад САД, изазвавши више смртоносних торнада који су уништили куће и тржне центре у Арканзасу и срушили кров позоришта током хеви метал концерта у Илиноису и то само недјељу дана након што је више од двадесетак смртоносних торнада протутњало кроз Мисисипи и дијелове Алабаме убивши више десетина људи.

Бројни медијски извјештаји наводе да има повријеђених у несрећи која је проузрокован торнадом, у позоришту Аполо, током хеви метал концерта у граду Белвидереу који се налази око 113 километара северозападно од Чикага.

У Ајови је било више потврђених несрећа, а у Оклахоми је букнуло неколико пожара ниског растиња које су проширени вјетром, пошто је олујни систем погодио већи дио државе у којој живи око 85 милиона људи.

Метеоролози су саопштили да су временски услови у петак били слични онима од пре недјељу дана када је разорни торнадо усмртио 21 особу и оштетио око 2.000 кућа у Мисисипију.

Метеоролошка служба прогнозира још једну серију интензивних олуја за сљедећи уторак у истој области као прошле недјеље.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана