Рат у Украјини: Шест особа погинуло у руском нападу, украјински дронови циљају Белгород

ГС
Рат у Украјини: Шест особа погинуло у руском нападу, украјински дронови циљају Белгород

МОСКВА, КИЈЕВ - Рат у Украјини ушао је у 816. дан. Напади руских трупа на Харков су удвостручени, наводи генералштаб Украјине.

Шест особа је погинуло, а повређено је 27 у руском нападу на рекреациони центар у Харковској области, саопштава Кијев. С друге стране, Белгород трпи нападе украјинских дронова и ракета, тврди Москва.

Као резултат гранатирања рекреационог центра у Харковској области убијено је шесторо људи, а 27 је рањено.

Предсједник Украјине изразио је саучешће породицама страдалих и поновио да би небо изнад Харкова било заштићено уколико би имали два ПВО "патриот" да бране становништво.

Руске трупе су удвостручиле број напада у правцу Харкова, а у правцу села Сивир се воде жестоке борбе објавио је Генералштаб Оружаних снага Украјине.

Руски Белгород редовно је на удару украјинских беспилотних летјелица и ракета. Повријеђено је 13 особа у јучерашњем нападу на ту област, саопштио је губернатор области Вјечеслав Глатков, преноси РТС.

Украјинска делегација у Вашингтону покушава да убеди администрацију предсједника САД да дозволи употребу америчког наоружања преко границе са Русијом.

Током јучерашњег дана уништен је миноловац руске Црноморске флоте, саопштила је украјинска морнарица.

На Волвчанском правцу граничари бригаде су уз помоћ "ФПВ" дронова погодили двије пјешадијске групе руске војске, наводи Кијев успјех на фронту.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана