"Рат" на друштвеним мрежама након одлуке предсједника САД: "Твитер" сакрио Трампов твит

Агенције
"Рат" на друштвеним мрежама након одлуке предсједника САД: "Твитер" сакрио Трампов твит

ВАШИНГТОН – "Твитер" је данас сакрио један твит америчког предсједника Доналда Трампа, уз објашњење да крши правила о величању насиља.

Овакав потез услиједио је након што је Трамп потписао извршно наређење којим се укидају одређене правне заштите друштвених мрежа.

Регулатори су добили овлаштење да покрену правне акције против компанија попут "Фејсбука" и "Твитера" због начина на који врше надзор на садржајима на својим платформама.

Трамп је оптужио друштвене мреже да имају "неконтролисану моћ" док је поптисивао одлуку.

"Твитер" трампов твит ипак није избрисао. Замијенило га је упозорење, а твит се може видјети кад се кликне на то. Упозорење каже "Твитер је одредио да је можда у јавном интересу да овај твит буде доступан".

Трумп је написао твитер о Минеаполису, граду у којем се већ неколико ноћи одржавају протести због смрти Џорџа Флојда. Ријеч је о случају ненаоружаног Афроамериканца који је приведен под сумњом да је куповину платио неважећим чеком у продавници у Минеаполису. У хапшењу су учествовала четири полицајца, а један је Флојду ногом стајао неко вријеме на врату иако га је човјек упозоравао да нема ваздуха. Флојд је преминуо на путу до болнице.

Трумп је написао да ће у Минеаполис послати Националну гарду, уз упозорење ""када почне пљачкање, почиње и пуцање".

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана