Путин: Запад не бира средства да очува доминацију

Г.С.
Путин: Запад не бира средства да очува доминацију

МОСКВА - Предсједник Русије Владимир Путин рекао је да Запад свим средствима жели да очува доминацију и при томе прибјегавају санкцијама и обојеним револуцијама.

Због тога се у свијету повећава конфликтни потенцијал, рекао је Путин и упозорио да је у току агресивна експанзија НАТО.

Запад циљано ради на продубљивању хаоса и ескалацији на међународном плану, наводи се у Путиновом видео-обраћању министрима одбране држава Шангајске организације за сарадњу и Заједнице независних држава који су се окупили у Москви.

Он је истакао да се у свијету данас појављују нове пријетње и дешавају се промјене у развоју мултиполарног свијета.

- Појављују се нови велики изазови, дешавају се снажне геополитичке промјене. Пред нашим очима стварају се контуре новог мултиполарног свјетског поретка: у Азији, Африци, Латинској Америци формирају се нови центри развоја који све активније бране своје националне интересе, свој суверенитет, право на сопствени пут развоја. Немогуће се супротставити се тим објективним историјским процесима - поручио је Путин.

Запад претворио Украјину у колонију

Према његовим ријечима, Запад је претворио Украјину у колонију и користи украјински народ као топовско месо како би се обрушио на Русију.

- Током читавог низа година Запад је безобзирно експлоатисао и црпио ресурсе Украјине, а такође подстицао геноцид - рекао је Путин.

Учесницима састанка је поручио да је потребно сарађивати у циљу постизања одрживог система безбједности.

Такође, од кључног значаја је стална размјена информација у области одбрамбене политике у овим организацијама.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана