Путин: Штампање долара утиче на цијелу свјетску економију

Срна
Путин: Штампање долара утиче на цијелу свјетску економију

МОСКВА - Штампање долара да би се покрио дефицит у буџету САД утиче на цијелу свјетску економију, рекао је данас руски предсједник Владимир Путин.

Према ријечима руског лидера, инфлација у САД премашила је пет одсто и САД су у протекле двије године имале буџет са 15 одсто дефицита.

"Чиме они покривају дефицит и на чији рачун? На рачун питања долара и одатле им и долази инфлација. Наравно да то у потпуности утиче на цијелу свјетску економију уколико се у обзир узме важност америчке привреде за цијели свијет и највећу валуту свјетских резерви", истакао је Путин на састанку о економским питањима.

Он је позвао учеснике разговора да пажњу усмјере на начин на који се руска привреда опоравља од посљедица пандемије вируса корона.

Портпарол Кремља Дмитриј Песков рекао је нешто раније да састанку присуствују шеф канцеларије руског предсједника Антон Вајно, савјетник предсједника Максим Орешкин, први замјеник премијера Андреј Белоусов, министар за економски развој Максим Решетников, министар финансија Антон Аилуанов и гувернер Централне банке Елвира Набијулина.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана