Путин: Ситуација са Ковид 19 ће наставити да се побољшава

Срна
Путин: Ситуација са Ковид 19 ће наставити да се побољшава

НОВО-ОГАРЕВО - Предсједник Русије Владимир Путин изразио је увјерење да ће епидемиолошка ситуација у земљи наставити да се побољшава, захваљујући мјерама које су предузеле руске власти.

Он је током видео-конференције са регионалним лидерима у Русији изјавио да је природно што се учесталост заразе вирусом корона повећала током сезоне годишњих одмора у градовима као што је Севастопољ.

Путин је рекао да разумљив раст броја заражених током љетне сезоне, када су људи прилично близу једним другима и скупљају се у веће групе, уз напомену да се исто дешава и у остатку свијета.

"Убијеђен сам да ће се ситуација постепено побољшати, захваљујући мјерама које су уведене како на државном тако и на регионалном нивоу", истакао је Путин.

Руски предсједник нагласио је да се ситуација неће поправити "сама од себе", те да се морају предузети неопходни кораци и мјере, јавио је ТАСС.

Према најновијим званичним подацима, у свијету је вирусом корона од почетка пандемије заражено 32.126.000 људи, а регистровано је више од 982.000 смртних случајева повезаних са ковидом 19.

У Русији је до данас регистровано 1.128.836 случајева заразе вирусом корона, опоравило се 929.829 обољелих, а преминуло је 19.948 заражених.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана