Путин прославио рођендан играјући хокеј

Агенције
Путин прославио рођендан играјући хокеј

Москва - Руски предсједник Владимир Путин прославио је данас свој 63. рођендан на леду.



Руски лидер је играо хокеј са звездама Ноћне хокејашке лиге (НХЛ) против екипе састављене од руских званичника и тајкуна.

"Путин ће, традиционално, играти хокеј на леду са својим старим пријатељима - познатим хокејашима ветеранима и играчима НХЛ-а, који сутра почињу сезону", саопштено је из Кремља прије утакмице.

Како преноси АП, Путин је дао седам голова за своју екипу, у којој су биле хокејашке легенде Вјачеслав Фетисов и Павел Буре.

У противничком тиму су били министар добране Сергеј Шојгу као и Путинови блиски пријатељи, тајкуни Генадиј Тимошенко и Аркадиј Ротенберг. Обојица су се прошле године нашли на удару сакција које је Запад увео Русији због припајања Крима.

Путину је након меча, који је завршен резултатом од 15 према 10 у корист предсједничког тима, уручен побједнички пехар као и медаља у знак захвалности за допринос хокеју у Русији.

Утакмицу, одиграну у арени Шајба у Сочију, пренијела је уживо руска телевизија.

Руски предсједник је више пута учествовао у мечевима НХЛ-а, а посљедњи пут је то учинио на гала мечу у мају када је противничком тиму забио осам голова.

Прошле године, Путин је прославио рођендан у сибирској дивљини, далеко од насељених области.

У Москви, Путинов клуб фанова је на друштвеним мрежама организовао изложбу портрета руског предсједника приказаног у виду разних реалних и фиктивних личности, попут Че Геваре, Деда Мраза, Буде...

У Грозном, главном граду Чеченије, званичници су у част Путиновог рођендана приредили фудбалску утакмицу са ветеранима италијанске лиге уз слоган ''''Најбољем предсједнику. Срећан рођендан''''.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана