Путин: Окончати насиље у израелско-палестинском сукобу

Танјуг
Путин: Окончати насиље у израелско-палестинском сукобу

МОСКВА - Руски предсједник Владимир Путин позвао је данас на окончање насиља на обје стране у израелско-палестинском сукобу, и на проналажење начина за рјешавање те ситуације.

“Посљедњих дана били смо свједоци оштре ескалације на Средњем истоку, и сви смо тога свјесни и са забринутошћу пратимо развој ситуације у том региону”, изјавио је Путин на церемонији примања акредитива страних амбасадора, а преноси руска агенција ТАСС.

Предсједник Русије је навео да је избијање сукоба између Палестинаца и Израелаца већ резултирало великим бројем цивилних жртава, укључујући и дјецу.

Путин се осврнуо и на ситуацију у свијету, наводећи да урушавање структуре контроле наоружања, терористичке активности и питања сајбер безбједности, поред пандемије корона вируса, компликују глобалну ситуацију.

“Нажалост, глобална ситуација је и даље нестабилна и наставља да се погоршава. Увиђамо да пандемија корона вируса није једини разлог, иако је већ нанијела велику штету свима нама, односећи више милиона живота и подстичући дубоке промјене у свим областима активностИ”, истакао је Путин. 

Према његовим ријечима, питање “урушавања структуре контроле наоружања није ништа мање алармантно, тероризам се поново буди, док је питање међународне сајбер безбједности све присутније”.

Путин је, такође, поручио да је званична Москва спремна за интеракцију са свим земљама и за изградњу међусобно корисне сарадње на принципима једнакости и немијешања.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана