Путин о пандемији: Неки су очекивали да ће Русија пропасти

Танјуг
Foto: Танјуг / архивска фотографија

МОСКВА- Потпуна побједа над пандемијом ковида може се постићи само удруживањем напора, што укључује сарадњу држава, изјавио је предсједник Русије Владимир Путин.

"Само удруживањем напора на међународној сцени можемо постићи коначни резултат и коначну побједу над ковидом", рекао је шеф државе на састанку са учесницима руске акције узајамне помоћи „Ми смо заједно".

 

Он је навео да упркос чињеници да епидемија вируса корона у Русији јењава и даље постоји много изазова који су, како каже, опасне природе.

Због тога је поручио да су рад и подршка добровољаца и даље потребни, те очекује да волонтери наставе рад, преноси Спутњик.

Руски лидер је примјетио да су неки очекивали да Русија доживи неуспијех у борби против пандемије.

„Неки су очекивали да ћемо потонути, да тако кажемо, или чак пропасти",казао је руски предсједник, те нагласио да је резултат постигнут захваљјујући љекарима, држави и добровољцима.

„Погледајте: сада се морбидитет непрестано смањује - то је резултат сложених напора и државе и волонтерског покрета, стручњака, љекара, медицинара, дадиља, медицинских сестара, тимова хитне помоћи и саме државе. Све ово заједно даје одређени очекивани резултат", констатовао је Путин и изразио захвалност свима који су учествовали у борби против пандемије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана