Путин: Можемо поразити вирус за мање од три мјесеца

Срна
Путин: Можемо поразити вирус за мање од три мјесеца

МОСКВА - Руски предсједник Владимир Путин рекао је данас да је увјерен да ће Русија зауставити ширење вируса корона и да је то само питање времена и ефикасности заједничког рада државе, друштва и привреде.

"Када се ситуација промијени, дефинитивно ће се промијенити набоље - то је 100 одсто сигурно. Питање је, наравно, колико ће трајати и колико је ефикасан наш заједнички рад, а сви људи који данас користе ваше бесплатне садржаје или ваше производе остаће ваше муштерије", рекао је Путин на састанку са привредницима.

Он је рекао да вјерује у мјере које је Русија предузела против обољења Ковид-19 и да се слаже са идејом да би земља могла да савлада вирус за мање од три мјесеца.

"Наше колеге очекују да ћемо завршити са вирусом корона за два до три мјесеца. То је већ добра прогноза, зато што је у неким земљама речено да ће борба бити веома дуга", рекао је Путин.

Током састанка, привредници су предложили да се поједностави процедура сертификовања одређених производа, попут опреме за дезинфекцију, са садашњих три до шест мјесеци.

Путин је рекао да поздравља ову идеју и да ће држава урадити свој дио посла у њеној примјени, али је додао да на снази морају остати мјере контроле.

Он је разговарао са привредницима и о мјерама финансијске подршке компанијама и о мјерама Централне банке ради спречавања отпуштања радника и пропадања компанија.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана