Путин: Москва је поуздан партнер

Агенције
Путин: Москва је поуздан партнер

Владивосток - Руски предсједник Владимир Путин рекао је да чињеница да Русија ради на независној спољној политици без обзира на промјењиву ситуацију у свијету доказује да је Москва поуздан партнер.

“Ми смо земља која се залаже и проводи независну спољну политику и која мијења унутрашњу политику у складу са вољом свог народа. Ми смо поуздан партнер јер ми не играмо како други свирају, не мијењамо позицију под утицајем одређених околности”, рекао је Путин у телевизијском емисији “Вијести у суботу”.

Коментаришући резултате анкете коју је објавио лист “Тајм” према којој је руски предсједник најмоћнија особа на свијету, Путин је рекао да је у принципу равнодушан према анкетама и таквим оцјенама.

“Утицај једног лидера може да се првенствено оцијени на основу економске снаге и одбрамбене способности државе коју води”, рекао је Путин за телевизију “Русија 1”.

Он је, ипак, захвалио свим људима који су учествовали у тој анкети, јер су избором њега, у ствари, одали признање Русији.

Путин овом приликом није желио да коментарише могућност да Москва призна самопроглашене републике Доњецк и Луганск.

“Не желим о томе да говорим сада, јер без обзира шта да кажем то може да буде контрапродуктивно. Рјешавамо актуелна питања и нека тако остане”, рекао је Путин, пренио је “Спутњик”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана