Путин: Крим ће бити као Лас Вегас

Агенције
Путин: Крим ће бити као Лас Вегас

Москва - На полуострву Крим и у Сочију дозвољене су коцкарнице и остале игре на срећу, према новом закону који је данас потписао руски предсједник Владимир Путин.

Захваљујући том закону, Крим, украјинско полуострво које је у марту припојено Русији и гдје је животни стандард нижи него у осталом дијелу Русије, моћи ће да привуче туристе и стране инвеститоре, рекли су посланици који су 4. јула усвојили закон.

Коцкање на Криму би могло да том полуострву донесе до 25 милијарди рубља (527 милиона евра) годишњег прихода, преноси агенција Итар-Тас.

"Та зона коцкања може да постигне свјетски статус и да се такмичи с Макаом, Монаком или Лас Вегасом", рекао је Путин.

Укључивање Сочија у постојећу зону коцкања Краснодара на југу Русије, има за циљ да донесе приход том граду гдје су изграђени објекти за Олимпијске игре вредни 50 милијарди долара.

До сада је Русија имала четири зоне легалног коцкања послије доношења строгих закона 2009. године о правном регулисању игара на срећу.

Тим законом је дозвољена изградња коцкарница у Азову, Калињинграду на Балтичком мору, руској републици Алтај у Сибиру и региону Приморски на руском далеком истоку.

Мноштво коцкарница се појавило у Русији послије распада Совјетског Савеза 1991. године, а слот машине су убрзо попуниле хале у тржним центрима. Пораст броја коцкарница, као и луксузни аутомобили паркирани испред њих, изазвали су тада незадовољство међу грађанима Русије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана