Путин: Интернет препун лажних вијести

Срна
Путин: Интернет препун лажних вијести

НОВО-ОГАРЕВО- Информацијама са интернета се не може вјеровати, јер је мрежа препуна лажних вијести и информационих напада, изјавио је предсједник Русије Владимир Путин.

"Јасно је да је живот доста сложенији и разноврснији од начина на који се приказује на телевизијским екранима или чак на интернету, гдје се ничему не може вјеровати. Тамо је гомила лажних вести, обмана и лажи, као и много информационих напада. Увијек је било тако, али је са напретком модерних технологија то постало посебно релевантно и ефикасно", рекао је Путин.

Путин је нагласио да је "и информација оружје за борбу", те да су "информациони напади прилично ефикасна врста борбе", јавио је ТАСС.

Он је говорио током састанка са мајкама руских војника који учествују у специјалној војној операцији у Украјини.

Руски лидер истакао је да је предложио одржавање данашњег састанка јер је желио да саслуша мајке војника и чује њихове коментаре и идеје "из прве руке".

"Ваше информације такође долазе одатле. Доста информација долази и до мене, из разних извора, али ваше процјене, мишљења, идеје и приједлози су сасвим друга ствар. Потрудићу се да оно о чему ћемо данас говорити буде узето у обзир и употријебљено у стварном животу", додао је Путин. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана