Путин: Енергетика кључна у сарадњи са Њемачком

Танјуг
Путин: Енергетика кључна у сарадњи са Њемачком

Берлин - Русија придаје велики значај развоју обострано корисне сарадње са Њемачком, а енергетика је један од наших приоритета, изјавио је данас предсједник Русије Владимир Путин.

Путин је у обраћању медијима у замку Мезеберг, на око 70 км од Берлина, а прије почетка састанка са њемачком канцеларком Ангелом Меркел, рекао да је Русија спремна да настави да ради на питању рјешавања ситуације у Украјини, и да ће о том питању дискутовати на састанку, преноси руска агенција Тас с.

Руски лидер је поручио да све мора бити урађено за сиријске избјеглице како би се вратиле у своју земљу.

Путин је рекао и да је Сирији потребна помоћ за обнову и како би се осигурао безбједан повратак избејглица својим домовима.

Њемачка канцеларка Ангела Меркел је, прије почетка званичног састанка са Путином, рекла да би Њемачка и Русија требало да раде заједно на проналажењу рјешења у Украјини, као и да хуманитарна криза у Сирији мора бити избјегнута.

Сјеверни ток 2

Када је ријеч о изградњи гасовода Сјеверни ток 2 Путин је рекао да ће он омогућити Европи да задовољи растућу тражњу за енергентима и не искључује могућност транзита гаса преко Украјине, изјавио је данас председник Русије Владимир Путин.

“Заједно са њемачким партнерима радимо на пројекту гасовода Сјеверни ток 2. Његова имплементација ће омогућити унапређење европског гасног транспортног система, диверзификацију рута снабдјевања и смањивање ризика транзита, а, прије свега, задовољење растуће европске тражње за енергентима”, изјавио је Путин, те нагласио да Сјеверни ток 2 “ексклузивно економски пројекат и да не искључује могућност наставка транзита испорука руског гаса преко територије Украјине”, истакао је Путин, а преноси руска агенција Тас с.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана