Путин честитао предсједници Индије Дан независности

Tanjug
Foto: aninews

МОСКВА - Руски предсједник Владимир Путин честитао је индијској колегиници Дроупади Мурми и премијеру Нарендри Модију 75. годишњицу независности Индије, наводи се у поруци објављеној данас на сајту Кремља.

„У деценијама откако је ваша земља постала независна, постигла је општепризнат напредак у разним областима, укључујући економију, социјална питања, науку и технологију. Индија с правом ужива значајан ауторитет на светској сцени и има конструктивну улогу у решавању међународних проблема“, стоји у саопштењу Кремља, преноси ТАС С.

У Путиновој поруци наведено је да се односи Русије и Индије развијају у „духу привилегованог стратешког партнерства“ и да Москва и Њу Делхи успјешно сарађују у различитим областима, као и оквиру УН, БРИКС, Шангајске организације за сарадњу и других мултилатералних организација.

„Сигуран сам да ће наши заједнички напори обезбедити наставак развоја читавог низа плодоносних руско-индијских веза у корист наше две земље и у интересу јачања регионалне и глобалне безбедности и стабилности“, истакао је Путин у поруци, преноси ТАС С.

Индија данас слави свој национални празник, Дан независности.

Та земља је независност стекла 15. августа 1947. године, тачно у поноћ, а тада је први премијер независне Индије Џавахарлал Нехру подигао националну заставу изнад Црвене тврђаве, која је постала симбол повлачења британских колонијалиста.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана