Путин Британцима: Мене не мјешајте

Срна
Путин Британцима: Мене не мјешајте

Москва - Предсједник Русије Владимир Путин изјавио је данас да резултати референдума о изласку Велике Британије из ЕУ неће имати утицаја на политику ЕУ када је ријеч о санкцијама против Русије, и критиковао коментар премијера Дејвида Камерона.

Коментар да би Путин могао бити срећан са Бреxитом је неприличан покушај да се утиче на британско јавно мњење, оценио је Путин у разговору са новинарима, преноси Итар Тасс.

 Вјерујем да је то само лош покушај да се утиче на јавно мњење, али као што смо видјели, није донео очекивани ефекат. Послије гласања нико нема право да каже било шта о ставу Русије. То је само доказ ниске политичке културе, рекао је Путин.

Када је ријеч о политици санкција, оцјенио је Путин, не вјерујем да ће исход референдума имати утицаја на наше односе са ЕУ у том погледу.

Москва ће предузети позитивне кораке уколико су европске колеге спремне на конструктиван дијалог, најавио је Путин.

Путин је оцјенио да резултати референдума показују незадовољство грађана стањем безбједности и недостатак жеље.

"Вјерујем да је обичним Британцима јасно зашто се ово догодило. Нико не жели да храни и субвенционише слабије економије, да издражава друге државе и народе", нагласио је Путин.

Људи су, вјероватно, незадовољни и рјешавањем питања у безбједносној сфери, које се драматично погоршало са јачањем мигрантских процеса, додао је Путин и предочио да грађани желе "да буду независнији".

САД: Надали смо се другачијем исходу

Амерички предсједник Барак Обама рекао је данас да поштује одлуку Велике Британије о иступању из Европске уније и да ће односи САД-а и Британије остати исти - као незаменљивих партнера, док је потпредседник Џозеф Бајден изјавио "да су се надали другачијем исходу".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана