Пуцњава у тржном центру Ајдаху, двоје људи убијено, четворо рањено

Танјуг
Пуцњава у тржном центру Ајдаху, двоје људи убијено, четворо рањено

БОЈСИ - Две особе су убијене, а четири повријеђене, укључујући полицајца, у пуцњави у једном тржном центру у Бојсију, главном граду америчке савезне држава Ајдахо, саопштила је полиција.

На конференцији за новинаре, власти су саопштиле да су током јучерашњег инцидента полицајци размијенили ватру са осумњиченим, преноси АП.

Полиција је синоћ у саопштењу за јавност навела да је осумњичени у критичном стању хоспитализован и да је повријеђени полицајац збринут и пуштен.

Полиција није објавила никакве друге информације о жртвама, полицајцу или осумњиченом.

Тржни центар је блокиран јаким снагама полиције од синоћ, а полиција је саопштила да ће остати затворен док се истрага наставља.

Шеф полиције Рајан Ли рекао је да је пуцњава пријављена полицији око 13.50 у понедељак, уз извјештај да је једна особа упуцана у то вријеме, а када су полицајци стигли, примијетили су некога ко је одговарао опису осумњиченог.

-Дошло је до размјене ватре, која је услиједила убрзо након што је полиција стига, што је резултирало повредом полицајца, као и привођењем осумњиченог - рекао је Ли.

Он је навео да истражитељи вјерују да је био само један нападач и да нема опасности за становиштво, као и да за сада нису познати мотиви овог напада.

Отприлике 400 метара даље, полицајци су затворили дио пута у близини прометне раскрснице како би могли да истраже друго мјесто злочина у вези са пуцњавом.

Полицајци на другом мјесту злочина одбили су да одговоре на питања о истрази осим што су потврдили да је у вези са пуцњавом у тржном центру.

 

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана