Пронађени остаци авиона, можда МХ370?

Срна
Пронађени остаци авиона, можда МХ370?

Сен Дени - У близини острва Реинион у Индијском океану пронађени су остаци авиона за које се сумња да је авиона "Малезија ерлајнс" који је нестао марта 2014.године, јавља Си-Ен-Ен.

 

"Сувише је рано да кажемо да ли је или није жМХ370ж. Пронашли смо олупине јутрос код обале Сент Андреје", рекао је представник ваздушних снага Кристијан Ретурна.

Он је додао да је остатак, по свему судећи, дио крила, извучен на острво.

Острво Реинион налази се око 800 километара од Мадагаскара.

Малезијски авион нестао је послије полијетања из Куала Лумпура на путу за Пекинг 8. марта 2014. године, а у њему је било 239 људи.

Власти су саопштиле да не знају зашто је авион скренуо са курса изнад мора између Малезије и Вијетнама, ни гдје је тачно завршио, подсјећа Си-Ен-Ен.

Међународни тим експерата користио је сателитске податке да процијени да ли се авион евентуално срушио у јужном Индијском океану. Спасилачки тимови су претраживали велике дијелове морског дна у јужном Индијском океану, трагајући за остацима.

Малезијска влада је на крају саопштила да је авион изгубљен у несрећном случају и да се претпоставља да су сви путници и чланови посаде мртви.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана